Kahvilamme
sijaitsee
meren rannalla
Helsingissä.

Kahvilamme
sijaitsee
meren rannalla
Helsingissä.​

Cafe Metsäpaahtimo on tunnelmallinen pieni kahvila

Vuoden 1895 kattilahuone muovautui käsissämme viihtyisäksi kahvilaksi marraskuussa 2019. Tila on remontoitu liikaa siloittelematta, pääosin kierrätetyillä materiaaleilla ja vanhaa henkeä kunnioittaen. Kahvilan sisätiloissa on yhdeksän istumapaikkaa ja kesäisin käytössä on 25-paikkainen merenrantaterassi, jonka kupeesta löydät kesäisin myös Vankkuribaristan.

Kahvilamme tuotteet ovat käsintehtyjä vegaanisia kasvisherkkuja. Meiltä löydät muun muassa erilaisia aamiaissettejä smoothiekulhoista puuroon ja kolumbialaiseen aamiaiseen. Kahvit tulevat omalta Metsäpaahtimoltamme. Pääset siis maistelemaan intialaisia pientilakahveja ja ostamaan niitä myös kotiin viemisiksi. Puodista löydät myös muuta mukavaa samanhenkisiltä pientuottajilta.

Kahvila on avoinna ke-su klo 9.30-16.00.

Sampo-pyörä

Jo legendaksi muodostunut kahvilapyörämme Sampo-Pyörä rullaa kesäisin erilaisissa tapahtumissa tilauksesta sekä satunnaisesti Helsingin katukuvassa omasta halustaan. Sampo-Pyörä on Petterin käsissä tavarapyörästä kahvilapyöräksi muovautunut pieni ihme, joka saa energiaa jäätelöpakastimelleen aurinkokennoista!

Erikoiskahvit uuttuvat manuaalisilla espressolaitteilla, ja tarakalla on kahvipannu kuumana kaasukeittimellä. Sampo-Pyörästä löydät muitakin Cafe Metsäpaahtimon tuotteita vuodenajan ja tilanteen mukaan.

Järjestä tapahtuma kahvilalla

Käytössänne ovat kahvilan tilat noin kymmenelle henkilölle tai upean Venetsia-rakennuksen tiloja maksimissaan 30:lle henkilölle. Venetsia-rakennuksen vieressä on vuokrattavissa myös Helsingin yksi vanhimmista yleisistä saunoista.

Mikäli haluat järjestää tapahtuman, tarjoilun lisäksi on saatavilla palvelujamme:

  • Kotibaristan oppitunti, jossa opettelemme tekemään erinomaista kahvia toimistossasi tai kotioloissa itsesi ja läheistesi nautinnoksi.
  • Kahvin paahtamisen abc ja demo, jossa tutustumme kahvinpaahtamiseen ja erilaisten raakakahvien ominaisuuksiin. Menemme hiukan syvemmälle kahvin maailmaan tutustumalla kahvin prosessointimenetelmiin viljelmillä sekä kurkistamalla kahvitilojen viljelymenetelmiin. Näin opimme miten kahvitila ja alkuperä vaikuttavat kahvikupillisen aromaan, sekä kahvisi ekologiseen jalanjälkeen.
  • Puolen tunnin aamujooga, fysioterapeutti/joogaohjaaja Janitan (Yanita jooga) kanssa tai läsnäoloa ja keskittymistä lisäävä meditaatioharjoitus Tiibetin Buddhalaisen nunnan Anin johdattamana.

 

Halutessanne päivää voi jatkaa omalla ohjelmallanne.