Kahvilamme
sijaitsee
meren rannalla
Helsingissä.

Kahvilamme
sijaitsee
meren rannalla
Helsingissä.​

Cafe Metsäpaahtimo on tunnelmallinen pieni kahvila

Vuoden 1895 kattilahuone muovautui käsissämme viihtyisäksi kahvilaksi marraskuussa 2019. Tila on remontoitu yrittäjien käsityönä liikaa siloittelematta, pääosin kierrätetyillä materiaaleilla ja vanhaa henkeä kunnioittaen. Kahvilan sisätiloissa on yhdeksän istumapaikkaa ja kesäisin käytössä on 20-paikkainen merenrantaterassi, jonka kupeesta löydät kesäisin myös Vankkuribaristan.

Kahvilamme tuotteet ovat käsintehtyjä vegaanisia kasvisherkkuja. Meiltä löydät muun muassa erilaisia aamiaissettejä smoothiekulhoista puuroon ja kolumbialaiseen aamiaiseen. Kahvittomat erikoislattemme ovat kokeilun arvoinen seikkailu – testaa vaikkapa kuusenkerkkä- tai mustaherukkalatte. Hemmotella voit itseäsi raakakakuilla alkoholittoman kuohuviinilasin tai huippulaatuisen kombucha-juoman äärellä Itämeren laineita laskien. 

Kahvit tulevat omalta Metsäpaahtimoltamme. Pääset siis maistelemaan intialaisia pientilakahveja ja jauhamme pusseja myös kotiin viemisiksi. Kahvipuodistamme löydät myös muuta mukavaa samanhenkisiltä pientuottajilta.

Haluamme olla luomassa uutta luksus-käsitystä, jossa pääosassa ovat korkealaatuisimmat pientuottajat, sekä raaka-aineet. Tässä sinulle Helsingin kaunein päihteetön terassi, joka toimii alustana myös hyvinvoinnin tunneille, Platform Venetsiaksi. Tervetuloa nauttimaan olemisen luksuksesta ja voimaan hyvin. 

Tervetuloa <3 T. SampoKone ja kahvilan henkilökunta Petteri,  Katariina, Anna,  Ilari, Emmi + kesä nuoremme 🙂 

Kahvila on avoinna ti-la klo 10.00 -20.00, su klo 10-18

Ideologia / arvot

Olemme pientuottaja ja suosimme kaltaisiamme. Meillä ” tue paikallista ” takoittaa yksikön sijaan monikkoa, ” tue paikallisia ”. Uskomme pieneen inhimilliseen toimintaa ja sen luomaan persoonalliseen kaupunkikulttuuriin. Käsityöläisyys on arvo ja se maistuu tuotteissamme ja sen voi aistia kahvilan olemuksessa.
Olemme yksi, mutta yhteydessä, siksi koemme kestäväksi tukea arvoja, joiden uskomme tekevän maailmasta paremman kaikille. Koemme, että jokapäiväinen toimintamme on arvojemme lopputulos ja täten oma toimintamme muovaa elämämme. Kunnioittamalla omia arvojaan 100%: sti päivittäisessä toiminnassaan, voi saavuttaa tasapainon ja hyvän olon itsessään. Hyvä olo itsessä mahdollistaa hyvän olon levittämisen yhteisöön. Toiminta aloitetaan siis itsestä, itseä kunnioittaen,  sopivaan ihmiskunnan viisaus perinteeseen tukeutuen . 
Hyvinvointi on meille vahva arvo. Koska ihminen on metafyysinen kokonaisuus, ravinto ja harmoninen ympäristö ovat oleellisia osia kokonaisuudessa kohti hyvinvoivaa yhteisöä. Lapinlahden alue tarjoaa ainutlaatuisen miljöön, missä olemalla alkaa palautumaan kohti tasapainoa. Tasapaino on luonnollinen tila ja luonnossa oleminen tukee palautumista tähän jo olevaan. Ihmisen läheisin kontakti luontoon on hänen oma kehonsa. Palauttamalla yhteyden ja ymmärryksen omaan kehoon, mieleen ja henkeen ihminen on avannut oven koko maailmankaikkeuden oivaltamiseen. 
 
Palaamme kosmiselta kierrokselta takaisin materian pariin, eli Cafe Metsäpaahtimossa voit talvella lämmitellä vanhan kattilahuoneen lämmössä ja ihailla uinuvaa puistoa ja jäätyvää merta kohta 150 vuotiaiden ikkunaruutujen takaa. Mikäs sen mukavampaa tuolloin, kuin ottaa eteensä chai latte ja mukava kirja tai vain olla. Kesällä meriterassimme tarjoaa luonnon muovaaman taikamaailman, josta ihastella yhtä kauneimmista auringonlasukuista Helsingissä, vaikkapa Platform Venetsian tyynyillä makoillen 🙂 
Tervetuloa kaikkina vuodenaikona ja kaikilla säillä.

Järjestä tapahtuma kahvilalla

Käytössänne ovat kahvilan tilat noin kymmenelle henkilölle tai upean Venetsia-rakennuksen tiloja maksimissaan 30:lle henkilölle. Venetsia-rakennuksen vieressä on vuokrattavissa myös Helsingin yksi vanhimmista yleisistä saunoista.

Mikäli haluat järjestää tapahtuman, tarjoilun lisäksi on saatavilla palvelujamme:

  • Kotibaristan oppitunti, jossa opettelemme tekemään erinomaista kahvia toimistossasi tai kotioloissa itsesi ja läheistesi nautinnoksi.
  • Kahvin paahtamisen abc ja demo, jossa tutustumme kahvinpaahtamiseen ja erilaisten raakakahvien ominaisuuksiin. Menemme hiukan syvemmälle kahvin maailmaan tutustumalla kahvin prosessointimenetelmiin viljelmillä sekä kurkistamalla kahvitilojen viljelymenetelmiin. Näin opimme miten kahvitila ja alkuperä vaikuttavat kahvikupillisen aromaan, sekä kahvisi ekologiseen jalanjälkeen.
  • Puolen tunnin aamujooga, fysioterapeutti/joogaohjaaja Janitan (Yanita jooga) kanssa tai läsnäoloa ja keskittymistä lisäävä meditaatioharjoitus Tiibetin Buddhalaisen nunnan Anin johdattamana.

 

Halutessanne päivää voi jatkaa omalla ohjelmallanne.

Facebook
YouTube
Instagram