Paahtimomme
Luumäellä saa
energiansa
auringosta.

Paahtimomme
Luumäellä saa
energiansa
auringosta.

Omavarainen kahvipaahtimo metsässä

Pieni sympaattinen paahtimomme sijaitsee luonnonmetsässä Luumäellä. Merikonttiin rakennettu kahvipaahtimo saa energiansa auringosta, mikä mahdollistaa omavaraisen ja luonnonläheisen toiminnan infran ulkopuolella. Metsäpaahtimo on tiettävästi Suomen pienpaahtimoista pienin. Omavaraisuuden ja kädentaitojen ansiosta pystymme tuottamaan laadukkaita tuotteita kohtuullisin kustannuksin ja tekemään työtämme luonnossa. 

6 kg paahtimemme, w6000, on indonesialaisen Wiliam Edisonin käsialaa. Tämä erinomainen paahdin syntyi Wiliamin halusta auttaa kotimaansa kahvin viljelijöitä. Hän rakensi ensin 1 kg paahtimen, jolla viljelijät pääsivät itse paahtamaan eli jatkojalostamaan tuotettaan. Tämä lisäsi viljelijöiden halua kasvattaa laadukasta kahvia ja toi tarvittavaa lisäansioita, kun viljelijät pääsivät myymään suoraan kahviaan hotelleille ja kahviloille. Se onkin ollut tarpeen, sillä raakakahvin alhainen hinta on aiheuttanut köyhyyttä viljelijöille maailmanlaajuisesti.

Paahtimelle löytyi kysyntää pian myös Indonesian ulkopuolella Eurooppaa myöten, mikä innosti Wiliamin rakentamaan isomman ja modernimman paahtimen, jonka mekin löysimme. SampoKoneen paahdin oli tuolloin toinen Eurooppaan tuotu 6 kg paahdin. Ensimmäinen 1 kg paahtimemme matkasi Balilta lähimpään postiin Petterin sylissä skootterilla! Nykyinen paahtimemme vaatikin jo järeämpää logistiikkaa päästäkseen Luumäen metsään. 

Metsäpaahtimo on SampoKoneen Petterin käsityötä. Petteri on opiskellut paahtamista Wiliamin sekä balilaisen Seniman-paahtimon opissa. Teemme yhteistyötä kaltaistemme käsityöläisten kanssa, joita ohjaa halu hyvään ja intohimo toimintaansa kohtaan. Siksi myös paahtimoomme maahantuomamme kahvit valitaan tarkoin perustein. Paahtamisessa luotamme aitouteen ja yksinkertaisuuteen nostamalla jokaisen tilan uniikin aroman esiin.

Meille kahvin laatu tarkoittaa

  • Kahvikupillisen hyvää makua, joka perustuu viljelijään ja taitavaan kahvin uuttajaan, sekä kaikkeen mitä tapahtuu siinä välissä.
  • Varjossa rauhassa kasvanutta marjaa.
  • Käsin poimittua ja usealla keräilykierroksella saavutettua kahvimarjan tasaista kypsyyttä.
  • Kahvitoimituksia, jossa ei ole viallisia papuja. Käytämme tilan ulkopuoliseen kahvin jälkikäsittelyyn IMO- ja SCA-sertifikaatit omaavaa toimijaa. Jälkikäsittelijällämme on alansa huippuosaaja, jolla on pitkä historia Intiassa sekä laadukkaat laitteet.
  • Natural-, honey- ja washed natural -käsiteltyjen kahvinsiementen suosimista aroma- ja ympäristösyistä.
  • Huolellista ja nopeaa jälkikäsittelyä sekä logistiikkaa.
  • Taitavaa paahtajaa ja tarjoilua.
  • Luonnon kunnioittamista. Säästetään vettä ja huolehditaan jätteestä. Paahdamme kahvin aurinkosähköä hyödyntäen, ja kuljetuksemme ovat climate neutral -kuljetuksia. Lisäksi pyrimme käyttämään kuljetuskalustossamme 100 % uusiutuvista tai jätteestä tehtyä polttoainetta.
Facebook
YouTube
Instagram