Skip to main content

Metsäpaahtimo

Metsäpaahtimo

metsäpaahtimo käsinpiiretty logo
Join the

Coffee Lovers Club

Kahvimme paahdot tehdään rajoitetuissa erissä. Tämä auttaa meitä pitämään pavut ja paahto tuoreena.
Liity mukaan postituslistalle ja ole ensimmäisten joukossa jotka saavat tiedon varastopäivityksistä,
uusista paahdoista ja pavuista!

Liittymällä nyt saat 15% arvoisen ALE-kupongin tulevaan nettikauppaan!
Expectation campaign (Joulu 2023)

Idea

Pieni sympaattinen paahtimomme sijaitsee luonnonmetsässä Luumäellä. Merikonttiin rakennettu kahvipaahtimo saa energiansa auringosta ja tuulesta, mikä mahdollistaa omavaraisen ja luonnonläheisen toiminnan infran ulkopuolella. Metsäpaahtimo on tiettävästi Suomen pienpaahtimoista pienin. Omavaraisuuden ja kädentaitojen ansiosta pystymme tuottamaan laadukkaita tuotteita kohtuullisin kustannuksin ja tekemään työtämme luonnossa arvojamme kunnioittaen.
metsäpaahtimo forest roastery logo

Tukkutilaukset

Kahviloille ja toimistoille
Metsäpaahtimo

Meille kahvin laatu tarkoittaa.

 • Coffee icon Recommendation
  Varjossa rauhassa kasvanutta marjaa.
 • Huolellista ja nopeaa jälkikäsittelyä sekä logistiikkaa.
 • Käsin poimittua ja usealla keräilykierroksella saavutettua kahvimarjan tasaista kypsyyttä.
 • Natural-, honey- ja washed natural -käsiteltyjen kahvinsiementen suosimista aroma- ja ympäristösyistä.
 • Kahvikupillisen hyvää makua, joka perustuu viljelijään ja taitavaan kahvin uuttajaan, sekä kaikkeen mitä tapahtuu siinä välissä.
 • Kahvitoimituksia, jossa ei ole viallisia papuja. Käytämme tilan ulkopuoliseen kahvin jälkikäsittelyyn IMO- ja SCA-sertifikaatit omaavaa toimijaa. Jälkikäsittelijällämme on alansa huippuosaaja, jolla on pitkä historia Intiassa sekä laadukkaat laitteet.
 • Luonnon kunnioittamista. Säästetään vettä ja huolehditaan jätteestä. Paahdamme kahvin aurinkosähköä hyödyntäen, ja kuljetuksemme ovat climate neutral -kuljetuksia. Lisäksi pyrimme käyttämään kuljetuskalustossamme 100 % uusiutuvista tai jätteestä tehtyä polttoainetta.
 • Taitavaa paahtajaa ja tarjoilua. ☕

Tiedot

metsäpaahtimo forest roastery logo

Kahvimme ovat tilakahvia”single estate”, joka tarkoittaa, että kahvimme alkuperä on jäljitettävissä yksittäiselle tilalle ja viljelijään joka ne on tuottanut. Ostamme kahvimme suoraostona viljelijältä, maahantuoti toiminta on yksi SampoKoneen toiminnan osa-alue. Usein paahtamamme kahvit ovat ”blendaamattomia”, eli sinulla on mahdollisuus kokea jokaisen tilan kahvimarjan uniikki aroma. Tietoa kahvitiloista löydät kahvinmaahantuonti välilehdestä.

Ketjumme kahvipuusta kuppiin on arvoiltaan katkeamaton ja osana tätä arvo kokonaisuutta on Metsäpaahtimon toiminta. Metsäpaahtimo toimii Suomen Eteleä-Karjalassa kauniin luonnon ympäröimänä järvenrannalla, puhtaasti ja omavaraisesti. 2018 perustettu Metsäpaahtimo on alusta- alkaen on rakennettu omavaraisuuden, ekologisuuden ja kohtuullisen kulutuksen periaatteille. Tämä on antanut meille mahdollisuuden noudattaa arvoja ja toimintatapoja, joiden uskoimme tuolloin ja uskomme edelleen olevan tulevaisuuden standardi ja välttämättömyys.

Haluamme olla se muutos ja käsityönä rakennettu ” do it your self” arvo mahdollistaa vapauden ja edistyksellisen uniikin toimintamallin ja arvojen toteuttamisen. 2018 aloitimme toimintamme näillä arvoilla, joka antoi meille etumatkan ekologisuuteen ja eettisyyteen. Olemme sitoutuneet ylläpitämään etumatkamme sitoutumalla henkilökohtaiseen kehitykseen, luovuuden ylläpitämiseen, sekä ahkeran käsityöläis toiminnan harjoittamisella. Lopulta kaikkien yrityksien arvot ovat sen omistajien, johtajien ja työntekijöiden yhteenlaskettu intentio, josta muodostuu arvo pääoma näin Metsäpaahtimokin on tekijöidensä arvojen summa.

Metsäpaahtimo on SampoKoneen Petterin käsityötä. Itse kontti näyttää kovin pelkistetyltä, mutta on rakennettu huolella ja mielikuvituksella. Paahtimo sisältää huippu teknologiaa, perinteisiä hyväksi todettuja rakennusteknisiä toteutuksia, sekä sopivan hippusellisen elossa olemisen hulluutta. Mainittakoon, että paahtimo toimii normaalisti myös -22 asteen pakkasessa ja on kokenut 90 cm lumipeitteen ympärillä. Toiminta on jatkunut katkeamattoma, vaikka yhteiskunnan ja suurteollisuuden infraa ei ole ollut käytettävissä. Paahtimo on etävalvonnassa ja mm. sen lämpötilaa voidaan etäohjata, lisäksi paahtimon on eristetty, mutta lämmitys voidaan katkaista, kun toimintaa ei ole, joka on merkittävin metodi energian säästämiseksi. Lämmitys polttoaine on jätteestä valmistetty Mydiesel, joka on 100% fossiiliton polttoaine, samalla polttoaineella kulkee myös meidän ajoneuvot. Paahtimon näkyvin osa eli aurinkopaneelit on asennettu kääntyvälle ”pedille” jolloin talvella paneelit pudottavat lumet päältään, mutta kääntyvä peti mahdollistaa kesällä paneleiden vaakatasossa toimimisen joka taas mahdollistaa parhaan aurinkoenergian saannin, sekä pyörteettömän tuulen tuuli turbiinille. Petteri on opiskellut paahtamista Wiliamin sekä balilaisen Seniman-paahtimon opissa.

6 kg paahtimemme, w6000, on indonesialaisen Wiliam Edisonin käsialaa. Tämä erinomainen paahdin syntyi Wiliamin halusta auttaa kotimaansa kahvin viljelijöitä. Hän rakensi ensin huokea hintaisen 1 kg paahtimen, jolla viljelijät pääsivät itse paahtamaan eli jatkojalostamaan tuotettaan. Tämä lisäsi viljelijöiden halua kasvattaa laadukasta kahvia ja toi tarvittavaa lisäansioita, kun viljelijät pääsivät myymään suoraan kahviaan hotelleille ja kahviloille. Se onkin ollut tarpeen, sillä raakakahvin alhainen hinta on aiheuttanut köyhyyttä viljelijöille maailmanlaajuisesti.

Paahtimelle löytyi kysyntää pian myös Indonesian ulkopuolella Eurooppaa myöten, mikä innosti Wiliamin rakentamaan isomman ja modernimman paahtimen, jonka mekin löysimme. SampoKoneen paahdin oli tuolloin toinen Eurooppaan tuotu 6 kg paahdin. Ensimmäinen 1 kg paahtimemme matkasi Balilta lähimpään postiin Petterin sylissä skootterilla, Wiliamin saattelemana!  Nykyinen paahtimemme vaatikin jo järeämpää logistiikkaa päästäkseen Luumäen metsään. Lisää SampoKoneen projekteista SampoKone välilehdessä. 

Teemme yhteistyötä kaltaistemme käsityöläisten kanssa, joita ohjaa halu hyvään ja intohimo toimintaansa kohtaan. Siksi myös paahtimoomme kahvinpaahdin ja maahantuomamme kahvit valikoituvat samankaltaisten toimijoiden varaan. Paahtamisessa luotamme aitouteen, työtaitoon ja yksinkertaisuuteen joka nostaa jokaisen tilan uniikin aroman esiin. Yhteistyökumppanit osiosta löydätte enemmän tietoa muista osatekijöistä kahvin matkalla Intian kahvimetsästä Luumäen metsään.

Kahvilat missä voi nauttia Metsäpaahtimon tilakahveja.

(Jos et ole Cafe Metsäpaahtimon läheisyydessä.) 😉
 • Roihuvuoren Rio ( Helsinki )
 • Lloyd´s Cafe and Bakery ( Helsinki )
 • Bizarre ( Salo )
 • Piian Herkut ( Strömforsin ruukki )
 • Kofeiinikomppanja ( Oulu )
 • Campfire Barista ( Levi )