Skip to main content

Bynemara tilakahvi, single estate natural

11.50

Bynemara-tilan kahvia kasvatetaan neljännessä sukupolvessa Benaragodu vuorilla Intian länsi-Ghateilla Bynemaran kahvi perustuu haluun kehittyä
ja luoda parempaa kahvia. Käynnissä on sukupolvenvaihdos isältä tyttärelle, joten vuosisadan jatkunut perinne kahvinviljelijä perheenä saa jatkoa.

Tilan erikoispiirteitä ovat monimuotoinen luonto ja jyrkästi nousevat rinteet, joilla tilan kahvi kasvaa. Tilallisten mukaan heidän rikkaan makuisen kahvin taustalla on juuri rikas maaperä, joka on ympäröivän kasvuston sekä poikkeuksellisen mikroilmaston ansiota.

Kahvi puut kasvavat runsaan varjo puuston suojaamana. Varjo puina on mm. mangopuita, betelpalmuja, hopeatammia ja appelsiinipuita varjopuut ravitsevat maaperää ja ylläpitävät suojaavaa luonnon monimuotoisuutta.  Tila sijaitsee kansallispuiston reunalla ja sen yläpuolella ei siis ole vesistön tai ilman laatua heikentävää toimintaa. Villieläinten, kuten elefanttien ja villisikojen, vierailu tilalla on normaalia. Parivuotta sitten tilan isäntä tapasi aamukävelyllään tiluksillaan myös tiikerin.
Bynemara tila tuottaa Metsäpaahtimolle kahdella eritavoin käsiteltyä kahvimarjaa. Tämä vaaleapaahtoinen erikoiskahvi on natural prosessoitu. Tilan pesty (washed) kahvipapua löydät tummapaahtoisista kahveistamme. Lisää tietoa kahvin natural prosessoinista internet sivujemme kahvin maahantuonti osiossa Praphakhan tilan kohdalla.

Bynemaran natural kahvimarjan paahdamme vaaleaksi 2/6. Paahto päätetään juuri pavun ensimmäisen halkeamisen hetkellä. Vaaleapaahto on paahtotavoista “rehellisin”, sillä paahto aroman taakse ei pääse piiloon ja kyseisen kahvipavun todellinen luonne paljastuu. Tässä Bynemara tilan natural prosessoidussa kahvissa on raikkaan sitrusmaisen hapokas aroma, jossa runsaasti viinimäistä marjaisuutta.

 • Paahto:
  Vaalea paahtoinen, sitrusmaisen hapokas ja viinimäisen hedelmäinen
 • Lajike:
  Arabica
 • Käsittely:
  Natural
 • Suositus:
  Suodatinkahvi, Aeropress, V60