Skip to main content

Prabhakhan tilakahvi

10.50

Tämän kahvin paahdamme Metsäpaatimolla keskipaahtoiseksi, jolloin kahvin marjaisuus ja sitrusmainen raikkaus pääsee esiin peittymättä liiaksi paahtoisen aroman taakse. Kahvi sopii erinomaisesti suodatin- &  aeropress uuttoon vaalean paahdon ystäville.

  • Paahto:
    2/6 Vaalea paahto
  • Lajike:
    Arabica 1934
  • Käsittely:
    Natural
  • Suositus:
    Suodatin-, Aeropress-uuttoihin

Kuvaus

Prabhakhan tilalla, korkealla länsi-Ghatin vuoristoalueella, Christopher partnereineen viljelee harvinaista Arabica-Kent kahvipuun ala lajiketta 1934. Tila käsittelee Arabica kahvinsa natural prosessoinnilla. Laadukas ja onnistunut natural kahvi alkaa kahvin keräilijöistä, jotka keräävät käsin vain KYPSÄT kahvimarjat. Tämä on hidasta käsityötä ja vaatii yleensä noin kolme kahvinpoiminta kierrosta, joten keräilyn kustannukset nousevat, mutta lopputulemana on aromaltaan upea ja myös ekologisempi kuppi kahvia. Kahvimarjan poiminnan jälkeen marjat asetetaan kuivumaan aurinkoon, ensin korotetuille ”pedeille” 2-4vrk, jonka jälkeen kuivattaminen jatkuu maassa kentällä auringossa 4-8vrk. Kuivumisen lomassa tapahtuu kahvipuun siemenen, eli pavun, fermentoituminen, joka natural prosessoidussa kahvissa tapahtuu marjan omien nesteiden, sokereiden ja entsyymien toimesta, toisin kuin pestyssä kahvissa jossa fermentoituminen toteutetaan vesitankeissa, jolloin kuluu merkittäviä määriä vettä. Natural kahvia tuotettaessa ei käytetä vesivaroja tai fossiilisilla polttoaineilla toimivia pulppereita. Tämä tekee natural prosessoinnista merkittävästi ekologisemman tuotantotavan. Natural kahvi on luonnollisesti aromaltaan marjainen ja sitrusmaisen hapokas.

Lisätiedot

brand

Metsäpaahtimo