Skip to main content

Nokipannukahvi

9.90

Luonto voi olla ankara ja samanaikaisesti lumoavan kaunis. Vastapainoksi loimme pehmeän, karaisevan tumman kahvisekoituksen. Se uuttuu täydellisimmin pannukahvina kotiliedellä tai nuotiolla tunturipuron veteen, mutta paljastaa piristävän ja aromikkaan luonteensa myös maitokahveissa, kuten Latte ja Cappuchino.

  • Paahto:
    Tumma 6/6
  • Lajike:
    Robusta 30% & Arabica 70%
  • Käsittely:
    Arabica wahded & Robusta natural
  • Suositus:
    Sopii pannukahvin lisäksi hyvin espresso- tai mutteripannu-uuttoihin, sekä Aasialaisiin uutto laitteisiin

Kuvaus

Kahvin sekoituksen pesty Arabica-papu on kotoisin Bynemara tilalta. Karaisevan ja piristävän ominaisuuden tähän kahviin antaa natural prosessoitu Robusta-papu, joka kasvaa Dewadanam tilalla. Robusta-lajikkeessa on jopa tuplasti kofeiinia verrattuna aromaattiseen Arabica-lajikkeeseen. Robusta lajikkeen luonto on ankara, kun Arabica lumoaa puhtaudellaan kokonaisuutta. Tämä luonnon epätäydellisyyden viisaus kahvikupissa voimistaa ja pysäyttää mielen kahvihetkeen. Robusta lajikkeen maku on nimensä mukaisesti karkea, mutta se taittuu maidon kanssa mielenkiintoisesti joten monet Latten ja Cappuchinon ystävät ylistävät Robustan aromaa. Robusta antaa tummapaahtoisena suklaista sävyä ja runsaan kofeiinipitoisuuden vuoksi ” vahvuutta ” maitokahviin, tätä voisi kuvailla myös raikkaan kirpeänä aromana. Kofeiini itsessään maistuu kitkerältä, tämän voi helposti todeta uuttaessaan liian pitkään mustaa tai vihreää teetä. Maidon kanssa tämä kirpeys taittuu kuitenkin raikkaudeksi jota maito monen mielestä kaipaa, sekä antaa vahvaa kahvin makua, jotta kahvi aroma on tasapainossa maidon tuoman ominaisuuksien kanssa. Kahvikulttuureissa on eroja. Tämän kahvin alkuperämaassa Intiassa yleisin käytetty kahvi on Robustan, Arabican ja sikurin sekoitus. Sikuri on erittäin kirpeätä ja karkeata, mutta Intiassa kahvi valmistetaan painovoimaisesti valuttamalla 10-15minuuttia kuumaa vettä erittäin hienoksi jauhetun kahvin lävitse. Tämä uutto tapa itsessään vähentää kahvin hapokkuutta, lisäksi vahvaa uutettua kahvia tulee kuppiin 1/3 ja maitoa 2/3. Itse Metsäpaahtaja nauttii kovasti kyseistä kahvista Intiassa vieraillessaan ja sitä voisi kuvailla jälkiruokamaiseksi, kermaisen makeaksi, voimakkailla paahdon ja suklaan sävyillä. Eli tätä kahvia voi käyttää myös ko. Intialaisia, Indonesialaisia, Vietnamilaisia kahvielämyksiä tavoiteltaessa, mikäli matkoilta on kyseisten maiden kahvin uutto purkki yhdistelmä hankittu. Robustaa usein suositaan myös Espressokoneisiin tarkoitetuissa kahvi sekoituksissa suht samoista syistä kuin on jo mainittu. Cafe Metsäpaahtimolla nautittu legendaarinen pannukahvi jota on kymmenet tuhannet kahvila vieraat maistelleet on uutettu pannukahvi uuttona juuri tähän kyseiseen Metsäpaahtimon kahvi sekoitukseen.

Lisätiedot

brand

Metsäpaahtimo